Téliesített terasz
Téliesített zöldséges terasz

 

Víztiszta ipari ponyva – teraszvédelem

Ezt a technológiát korábban elsősorban a jármű felépítményekhez használták. Ez az alapanyag az építészetben és a lakberendezésben is sokoldalúan, és praktikusan használható, továbbá esztétikailag is változatos és dekoratív megoldásokat nyújt. Kertes ház tulajdonosok, erkéllyel rendelkező ház- és lakástulajdonosok, valamint vendéglátóipari egységek figyelmébe ajánljuk a PVC ponyvás megoldásokat.

Ennek segítségével könnyen, és gyorsan lefedhetővé válik a terasz. A teraszokat gyakran a nappali szoba kibővítésére használják, és úgy is rendezik be. A bútorzatnak azonban árt az eső, a hó, a hideg, és a nyitott teraszra a por, a kosz is bekerül. A terasz ponyva

Teraszvédelem - víztiszta ipari ponyvával
Teraszvédelem – víztiszta ipari ponyvával

tökéletes védelmet ad az értékeinknek, kerti bútorainak, elősegíti a terasz tisztán tarthatóságát is.

A víztiszta ponyva télen is jól kihasználhatóvá teszi teraszunkat; egy napsütéses téli napon meglepően kellemes hőmérséklet alakul ki az üvegházhatás miatt, de alkalmi fűtőkészülékkel akár a hideg esti órákban is élvezhetjük teraszunk adottságait.

Egy plusz szigetelőréteget is kap az általa határolt falszakasz, ami majd fűtésszámláinkat csökkenti.

Összehasonlíthatjuk a beruházási költségeket is egy terasz téliesítésekor – mondjuk egy üvegezett, tolóajtókból felépített megoldással. A konkrét számok természetesen a helytől, a méretektől, és a megoldásoktól függenek, de általánosságban elmondható, hogy a teraszponyvás téliesítés költségei töredékét teszik ki egy fix, vagy esetleg variálható üvegezett beépítésnek. Ugyanakkor helytakarékos is. A teraszponyva egyszerűen felcsévélhető; nyáron, jó időben szinte teljesen eltüntethető.

Víztiszta ipari ponyva - teraszvédelem

A kerthelyiségek, vendéglátó egységek teraszait így hidegben, váratlan rossz idő esetén percek alatt mentesíthetjük az időjárás szeszélyeitől, A 6-7 hónapos kerthelyiséges szezon akár egész évre kitolható. Az időjárás teljes kiküszöbölésére sokan alkalmi vagy állandó hősugárzókkal egészítik ki ezt a megoldást, ami nem a légteret melegíti fel, hanem a sugárzó hő hatására a bent tartózkodók meleg érzetét növeli. Egy gázos hősugárzó közelében nagyon komfortosan el lehet ücsörögni a széltől védett helyen. A gyorsan nyitható-zárható teraszponyva lehetőséget ad a vendéglősök számára, hogy a dohányzók védelmére hozott törvényt szabályosan kezelhessék, és ne veszítsenek vendéget sem. A zárt terasszal ellentétben, a nyitott teraszon a törvény nem tiltja a dohányzást, így fogadni tudják a dohányos vendégeket is.